Φίλιπ Τζ. Γουίλκινσον ΟΒΕ

Πρόεδρος της Επιτροπής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημοσίων Υποθέσεων, Μη Εκτελεστικός Διευθυντής, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνου , Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών και Αμοιβών

Ο κ. Γουίλκινσον προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο το 2020.

Αφού σπούδασε γεωργία στο Άσκαμ Μπράιαν (Askham Bryan), ο Φίλιππος επέλεξε τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων για την καριέρα του. Προχώρησε μέσα από μια σειρά από ανώτερους ρόλους στον κλάδο, με αποκορύφωμα αυτόν του εμπορικού διευθυντή της Άρλα Φούτς (Arla Foods plc) . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σπούδασε Αγροτικές επιχειρήσεις στο Χάρβαρτ Μπίζινες Σκούλ  (Harvard Business School).

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Φίλιππος κατείχε διάφορες θέσεις στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της Προεδρίας του Συμβουλίου Γάλακτος και της Εθνικής Γαλακτοκομικής Ασφάλισης ΕΠΕ. Του απονεμήθηκε OBE από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για υπηρεσίες στη βιομηχανία τροφίμων το 2003.

Με την αποχώρησή του από τον γαλακτοκομικό τομέα, ο Φίλιππος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της ολοκληρωμένης επιχείρησης κοτόπουλου της Γράπιαν Κόντρι Φουντ Γκρουπ (Grampian Country Food Group) και το 2006 προσχώρησε στην 2 Σίστερς Φούντ Γκρούπ (2 Sisters Food Group) . Το 2015 εντάχθηκε στο Ίνγκαμς (Inghams) της Αυστραλίας που είχε επιτυχημένη IPO στο ASX το 2019. Είναι Διευθυντής του Ρετ Τράκτορ Πόλτρι Σκτορ Μπορτ (Red Tractor Poultry Sector Board), του Βρετανικού Συμβουλίου  Πτηνοτροφίας (British Poultry Council) και της Ένωσης Επεξεργαστών Πουλερικών και Εμπορίου Πουλερικών στην ΕΕ, του Συμβουλίου της Αβέκ (AVEC) (Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU) ). Είναι Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Άλτεκ, Λέξινγκτον, Κεντάκι (Alltech, Lexington, Kentucky) , Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της eggXYt, Τελ Αβίβ, Ισραήλ και Πρόεδρος της Μπέταμπαγκς (BetaBugs) μιας αρχικής αγροτικής επιχείρησης γενετικής με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Είναι μέλος της Γουόρσιπφουλ Κόμπανι οφ Πόουλτερς (Worshipful Company of Poulters) και Φρίμαν οφ δε Σίτι (Freeman of the City) του Λονδίνου.