Ιστορία

2019
Η MHP ολοκλήρωσε την αγορά της σλοβενικής εταιρείας Περουτνίνα Πτούι (Perutnina Ptuj). Η MHP SE (LSE: MHPC), ένας κορυφαίος διεθνής αγροβιομηχανικός όμιλος, χαιρέτισε την απόφαση της Σλοβενικής Υπηρεσίας Ανταγωνισμού να ξεκαθαρίσει την εξαγορά της Περουτνίνα Πτούι  (Perutnina Ptuj) , μιας καθιερωμένης διεθνούς εταιρείας επεξεργασίας τροφίμων και του πιο σημαντικού και μεγαλύτερου παραγωγού προϊόντων κρέατος πουλερικών και κρέατος πουλερικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
2018
Οι εξαγωγές καλύπτουν περισσότερες από 80 χώρες. Ένα μεγάλης κλίμακας έργο ψηφιοποίησης όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών της εταιρείας με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας όλων των συστημάτων έχει ξεκινήσει. Tο MHP Channel (κανάλι) δημιουργήθηκε - ένα ψηφιακό οικοσύστημα που περιλαμβάνει όλα τα σε σύνδεση κανάλια επικοινωνίας: Οι σελίδες MHP και MHP START στο Φαϊσμπουκ (Facebook) και το Ίνσταγκραμ (Instagram), τα επίσημα κανάλια Γιούτιουμπ (Youtube) και Τέλεγκραμ (Telegram) της εταιρείας. Ο επιταχυντής προγράμματος ανάπτυξης MHP 1.0, με στόχο την εύρεση, ανάπτυξη και ενσωμάτωση τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της αγροτικής επιχείρησης, έχει ολοκληρωθεί. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν εμπορικά τη λύση τους σε συνεργασία με την MHP. Η MHP έχει γίνει ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων Κορν Φερρη (Korn Ferry) και το "Power of Money" (Δύναμη του χρήματος) , το ουκρανικό επιχειρηματικό έγγραφο. Η εταιρεία έλαβε επίσης ένα ειδικό βραβείο "Για τη συμβολή στην ανάπτυξη του HR-branding culture στην Ουκρανία" από την HH για το πρόγραμμα ανάπτυξης σταδιοδρομίας "MHP Start".
2017
Το Μάρτιο του 2017 η MHP ίδρυσε το δεύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας (κοπής) στην Ευρώπη, σε στενή συνεργασία με έναν από τους διανομείς της στην Ανατολική Ευρώπη την WE Trade s.r.o. και τις θυγατρικές της στη Σλοβακία. Επίσης, το Μάρτιο το Διοικητικό Συμβούλιο έγκρινε την καταβολή προσωρινού μερίσματος ύψους U.S.$0.7492 ανά μετοχή, ισοδύναμο περίπου με U.S.$80 εκατομμύρια συνολικά.
2016
Το Μάρτιο η MHP ίδρυσε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας (κοπής) στην Ευρώπη σε στενή συνεργασία με το μακροπρόθεσμο συνέταιρο Ζαν Ζαντμπέργκεν ΒΝ στη Βινεντάλ της Ολλανδίας. Επίσης, η MHP ίδρυσε ένα γραφείο εμπορίου στη Μέση Ανατολή (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ως μέρος της στρατηγικής εξαγωγής. Επίσης, το Μάρτιο το Διοικητικό Συμβούλιο έγκρινε την καταβολή προσωρινών μερισμάτων ύψους U.S.$0.7529 ανά μετοχή, ισοδύναμο περίπου με U.S.$80 εκατομμύρια συνολικά. Από τον Ιούλιο η MHP έχει γίνει αυτάρκης στον τομέα επώασης αυγών και αντικατάστασης εισαγωγών εσωτερικής παραγωγής από τις διευρυμένες και ανοικοδομημένες φάρμες εκτροφής. Επίσης, η MHP άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο εκχύλισης ελαίων μέσω της Κατερινοπολόσκι Ελεβέιτορ ΕΠΕ (Katerynopolsky Elevator L.L.C.) το 2016. Το εργοστάσιο εκχύλισης ελαίων παράγει αρκετό προϊόν που προκύπτει από την εκχύλιση ελαίων των φασολιών σόγιας για να καλύψει εντελώς τις εσωτερικές ανάγκες της MHP.  
2015
Το 2015 η MHP επαναπροσδιόρισε τη φάρμα με κοτοπουλάκια Περεμόγα (Peremoga) σε φάρμα εκτροφής πουλερικών. Ο Όμιλος μπόρεσε να αντικαταστήσει τα εισαγόμενα αυγά με αυγά επώασης στη φάρμα εκτροφής πουλερικών Περεμόγα (Peremoga), μειώνοντας τα έξοδα. Επίσης, η MHP επέκτεινε την διαθεσιμότητα πουλερικών στις φάρμες πουλερικών Όριλ Λίντερ (Oril Leader) και Μιρονίβκα (Myronivka) το 2015. Στη Μιρονίβκα (Myronivka), η MHP άνοιξε ένα νέο εργαστήριο για τις ανάγκες των MMPP,MFC και Μιρονίβκα (Myronivka). Τον Ιούνιο ο όμιλος εταιρειών της MHP αντάλλαξε το μετοχικό τους κεφάλαιο στην Βορόνεζ Άγκρο Χόλντινγκ (Voronezh Agro Holding) (περίπου 40,000 εκτάρια γης και ανελκυστήρες για περίπου 150,000 τόνους), που βρίσκεται στην περιοχή του Βορόνεζ της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το μετοχικό κεφάλαιο στον όμιλο εταιριών Αγκροκουλτούρα Ουκρέιν (Agrokultura Ukraine) (περίπου 60,000 εκτάρια γης και ανελκυστήρες για περίπου 90,000 τόνους), που βρίσκονται στις περιοχές Λβιβ, Τέρνοπιλ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ στην Ουκρανία. Στις Βρυξέλλες 6 προϊόντα της MHP έλαβαν Ευρωπαϊκά βραβεία του Διεθνές Γεύσης και Ποιότητας. Όλα τα προϊόντα της MHP υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό βραβείων, με υπέρτερη διάκριση να απονέμεται στο προϊόν «Ντελίσιους Γουίνγκ» (Delicious Wing) της MHP. Τον Απρίλιο, η MHP κατέβαλε το υπόλοιπο από τα ομόλογα ύψους 234 εκατομμυρίων δολαρίων με επιτόκιο 10,25 % και λήξη το 2015, που εκδόθηκαν το 2010 και εν μέρει αναχρηματοδοτήθηκαν το 2013. Το Διοικητικό Συμβούλιο έγκρινε την καταβολή προσωρινών μερισμάτων ύψους U.S.$0.47429 ανά μετοχή, ισοδύναμο περίπου με U.S.$50 εκατομμύρια συνολικά. Τον Οκτώβριο του 2015 η MHP απέκτησε το 100% της συμμετοχής σε όμιλο εταιριών «Ντνίστερ Άγκρο» (Dnister-Agro), μια επιχείρηση καλλιέργειας σιτηρών, δημιουργώντας γεωργική χωροταξία περίπου 7,700 εκταρίων στις περιοχές Βινίτσια και Χιμελνίτσκ της Ουκρανίας.
2014
Το 2014 η MHP ολοκλήρωσε την οικοδόμηση και ξεκίνησε το πρώτο στάδιο λειτουργίας του συγκροτήματος Βινίτσια (Vinnytsia), παρέχοντας περίπου 204,000 τόνους πουλερικού κρέατος ανά έτος. Η επιχείρηση έλαβε αριθμό εγκεκριμένου εξαγωγέα από τις αρχές της Ε.Ε και ξεκίνησε τις εξαγωγές κοτόπουλων υπό την επωνυμία «Κουάλικο» (Qualiko). Εξαιτίας της περιόδου των εχθροπραξιών στην πόλη Σαχτάρσκ (περιοχή Ντόνετσκ), η φάρμα πουλερικών Σαχτάρσκα (Shahtarska) έπρεπε να διακόψει τις δραστηριότητές της την 1η Αυγούστου του 2014 για το καλό της ασφάλειας των εργαζομένων της. Για να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της επώασης αυγών μετά τη διακοπή, η MHP χρησιμοποίηση εξωτερικές φημισμένες εταιρείες εκτροφής από την Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Ουγγαρίας. Ταυτόχρονα, η MHP ξεκίνησε να αυξάνει την παραγωγή επώασης αυγών στην φάρμα πουλερικών Σταρίνσκα (Starynska) για αντιστάθμιση της διακοπής των δραστηριοτήτων της Σαχτάρσκα (Shahtarska). Το 2014 η MHP για πρώτη φορά έλαβε μέρος στις μεγαλύτερες εκθέσεις προϊόντων φαγητού του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενων της ΓΚΑΛΦΟΥΝΤ(GULFOOD) (Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και της Γκλόμπαλ Φουντ Μαρκετπλάσε (Global Food Marketplace - SIAL) (Παρίσι, Γαλλία). Επίσης, η MHP δημιούργησε μια νέα μάρκα, την «Κουάλικο» (Qualiko),για εξαγωγές σε διεθνείς αγορές. Η γεωγραφία εξαγωγών του Ομίλου έφτασε σε 50 χώρες της ΚΑΚ, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Επίσης, για την ουκρανική αγορά, η MHP δημιούργησε μια νέα επωνυμία με λογότυπο, την Chick & Go, η οποία είναι η μοναδική μάρκα κατεψυγμένων έτοιμων προϊόντων. Ο πρώτος σταθμός βιοαερίου της MHP ισχύος 5MW στην φάρμα πουλερικών Όριλ Λίντερ (Orіl Leader)στην περιοχή Ντνίπρο έφτασε ολόκληρη την ισχύ της. Το Διοικητικό Συμβούλιο έγκρινε την καταβολή προσωρινών μερισμάτων ύψους 0,757 U.S.$ ανά μετοχή, ισοδύναμο περίπου με U.S.$50 εκατομμύρια συνολικά.  
2013
Το 2013 η σταδιακή οικοδόμηση και έναρξη μονάδων εκτροφής του συγκροτήματος Βινίτσια (Vinnytsia) (πρώτο στάδιο, δεύτερη σειρά) συνεχίστηκε με εφτά μονάδες παραγωγής να δραστηριοποιούνται, φτάνοντας την πλήρη παραγωγική ικανότητά τους. Ο εκδότης αντάλλαξε το 79,7% της εκκρεμότητας με το 10,75% των Ομολόγων που ίσχυαν μέχρι το 2015 και έκδωσε τα περαιτέρω Ομόλογα ύψους U.S.$750,000,000 που ισχύουν μέχρι το 2020. Για πρώτη φορά η MHP έγκρινε μια πολιτική μερισμάτων και πληρωμή στο ύψος των U.S.$1.13 ανά μετοχή, το οποίο είναι ισοδύναμο συνολικά με U.S.$120 εκατομμύρια. Οι τρεις εταιρείες της MHP Μιρονίβκα (Myronivka), Σνιατίνσκα (Snyatynska) και MMPP) έλαβαν αριθμούς έγκρισης από τις αρχές της Ε.Ε, η οποία επέτρεψε εξαγωγές παραγωγής πουλερικών σε χώρες της Ε.Ε. Η MHP απέκτησε μια γεωργική χωροταξία στη Ρωσία (περίπου 40,000 εκτάρια- Βορόνεζ Άγκρο-(VoronezhAgro) και στην Ουκρανία (περίπου 35,000 εκτάρια), φτάνοντας τη συνολική γεωργική χωροταξία σε 330,000 εκτάρια.  
2012
Το 2012 το πρώτο στάδιο έναρξης του συγκροτήματος Βινίτσια (Vinnytsia) ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί. Το ετήσιο επίπεδο παραγωγής των περίπου 220,000 τόνων επιτεύχθηκε στα μέσα του 2014. Τον Απρίλιο ξεκίνησε η οικοδόμηση του σταθμού βιοαερίου στην φάρμα πουλερικών Όριλ Λίντερ (Oril Leader),η πρώτη ζύμωση του οποίου θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2012. Η MHP επέκτεινε την γεωργική χωροταξία της περίπου για 5,000 εκτάρια. Στις 4 Δεκεμβρίου οι αρχές της Ε.Ε ψήφισαν υπέρ της συμπερίληψης της Ουκρανίας στη λίστα των τρίτων χωρών που έχουν το δικαίωμα να εξάγουν προϊόντα πουλερικών στην Ε.Ε. Σύμφωνα με το Νόμο 8/2013 της Ε.Ε από τις 31 Ιανουαρίου του 2013, η Ουκρανία έλαβε άδεια για την εξαγωγή των πουλερικών προϊόντων μέσα στις χώρες της Ε.Ε
2011
Η MHP απέκτησε για ακόμη μια φορά την απόλυτη αυτάρκεια στην επώαση αυγών, μετά από μια περίοδο εκτόξευσης της Μιρονίβκα (Myronivka), μεταξύ 2008 και 2010, όταν η MHP αγόραζε το 10-15% των αυγών επώασης από εξωτερικό, εξαιτίας της επέκτασης των εγκαταστάσεων επώασης στη φάρμα πουλερικών Σταρίνσκα (Starynska) λόγω της αυξημένης παραγωγής στη Μιρονίβκα (Myronivka). Η MHP συνέχισε την ανοικοδόμηση του συγκροτήματος Βινίτσια (Vinnytsia) . Για πρώτη φορά η MHP καλλιέργησε 100,000 εκτάρια γης.
2010
Το 2010 ο Εκδότης αντάλλαξε το 96,01% των Ομολόγων του 2006 και έκδωσε περαιτέρω Ομόλογα στο ύψος των U.S.$330,000,000 με λήξη το 2015, που καταχωρήθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η MHP ξεκίνησε την οικοδόμηση του συγκροτήματος Βινίτσια (Vinnytsia) με ετήσιο επίπεδο παραγωγής πουλερικών που φτάνει περίπου σε 440,000 τόνους. Η MHP αύξησε τη γεωργική χωροταξία με την απόκτηση 100,000 εκταρίων τα οποία κατέληξαν σε 280,000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης μέχρι το τέλος του 2010.
2009
Τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο έναρξης της φάρμας πουλερικών Μιρονίβκα (Myronivka) και η φάρμα να λειτουργεί πλήρως με επίπεδο ετήσιας παραγωγής πουλερικών να φτάνει περίπου 220,000 τόνους. Η φάρμα πουλερικών Μιρονίβκα (Myronivka) είναι προς το παρόν η μεγαλύτερη εγκατάσταση με βάση τον όγκο παραγωγής στον τομέα πουλερικού κρέατος στην Ουκρανία και μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής πουλερικών στην Ευρώπη. Το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια της στρατηγικής κάθετης ολοκλήρωσης της και επιπρόσθετα των υπάρχων εγκαταστάσεων επεξεργασίας ηλιοτροπίου στη MFC, η MHP άνοιξε το καινούριο εργοστάσιο επεξεργασίας ηλιοτροπίου στην εγκατάσταση Κατερινοπολόσκι Ελεβέιτορ (Katerynopolsky Elevator) το οποίο θα επιτρέψει στην MHP να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για πρωτεΐνη ηλιοτροπίου που απαιτείται για την παραγωγή νομής ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης λειτουργιών της Μιρονίβκα (Myronivka). Το εργοστάσιο παράγει, ως υποπροϊόν, επιπρόσθετη ποσότητα ελαίου ηλιοτροπίου προς εξαγωγή. Προς το παρόν το εργοστάσιο δραστηριοποιείται σε πλήρη επεξεργασία σπόρων ηλιοτροπίου, που ανέρχεται σε 620 τόνους ανά μέρα. Αυτό επιτρέπει στην MHP να αυξήσει την συνολική ισχύ επεξεργασίας ηλιοτροπίου κατά 50%. Τον Απρίλιο η μάρκα «Νάσα Ριάμπα» (Nasha Riaba) υποβλήθηκε σε έναν επιτυχή επαναπροσδιορισμό για να συνεχίσει να είναι ελκυστική στην επεκτεινόμενη βάση πελατών της.
2008
Στις 9 Μαΐου η MHP ανακοίνωσε την Αρχική Δημόσια Προσφορά των κοινών μετοχών της στη μορφή παγκόσμιου πιστοποιητικού καταθέσεων, που καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η MHP είναι η πρώτη ουκρανική αγροτοβιομηχανική εταιρεία που καταγράφεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής διαφοροποίησης, ο Όμιλος απέκτησε το 80% της συμμετοχής στην Ουκρένιαν Μπέικον (Ukrainian Bacon),την εταιρεία επεξεργασίας κρέατος, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για λουκάνικα και μαγειρεμένο κρέας, και ως αποτέλεσμα να επεκτείνει το φάσμα των προϊόντων της ώστε να συμπεριλάβει λουκάνικα και μαγειρεμένο κρέας υπό την επωνυμία «Μπαστσίνσκι» (Bashchynsky) και «Ευροπρόντακτ» (Europroduct). Το 2008 η MHP έγινε αυτάρκης σε καλαμπόκι, το οποίο είναι το κύριο συστατικό των ζωοτροφών, ειδικά για τα κοτόπουλα, και σε άλλα προϊόντα κρέατος.
2007
Το πρώτο στάδιο της φάρμας πουλερικών Μιρονίβκα (Myronivka) άρχισε να δραστηριοποιείται από το σχεδιασμό λειτουργιών εκείνου του πρώτου σταδίου τον Οκτώβριο του 2007. Βρίσκεται κοντά στο Κανίβ στην περιοχή Τσερκάσι. Επίσης, η MHP επέκτεινε την φάρμα εκτροφής Σταρίνσκα (Starynska) και εγκατέστησε δύο νέες γραμμές παραγωγής ζωοτροφών στην εγκατάσταση Κατερινοπόλσκι Ελεβέιτορ (Katerynopolsky Elevator) για να εξασφαλισθεί η επαρκής προσφορά αυγών επώασης και ζωοτροφών στη φάρμα πουλερικών Μιρονίβκα (Myronivka).
2006
Ο Εκδότης έχει συσταθεί στις 30 Μαΐου 2006 υπό την νομοθεσία του Λουξεμβούργου ώστε να λειτουργήσει ως μητρική εταιρεία της MHP. Τον Ιανουάριο η MHP ολοκλήρωσε την οικοδόμηση της MMPP, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων έτοιμου φαγητού στην Ουκρανία. Η MHP ξεκίνησε να παράγει προϊόντα έτοιμου φαγητού κοτόπουλου, βοδινού και χοιρινού υπό την επωνυμία «Λεχκό!» (Lehko!) σε αυτή την εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την στρατηγική της για αύξηση παραγωγής σιτηρών, η MHP εξαγόρασε την Ουροζάι (Urozhay), μια φάρμα σιτηρών, και ίδρυσε 2 επιπλέον εταιρείες καλλιέργειας σιτηρών, την Λιπίβκα (Lypivka) και την Άγκροφορτ (Agrofort). Η MHP ολοκλήρωσε την απόκτηση του μεριδίου πλειοψηφίας στην Ντρούζμπα,μια παραγωγό λουκάνικων και βοδινού, και στην Κριμέα Φρούτ (Crimea Fruit), η οποία καλλιεργεί και πωλεί μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, γλυκά κεράσια, σταφύλια και φράουλες. Στις 30 Νοεμβρίου 2006 ο Εκδότης εξέδωσε τα Ομόλογα αξίας των U.S.$250 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με επιτόκιο 10,25%, που πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το 2011, που καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
2005
Η Ζερνοπρόντακτ (Zernoproduct), η φάρμα καλαμποκιού, σιταριού, κριθαριού και ηλιοτροπίου, ιδρύθηκε το 2004 από την Σνιατίνσκα (Snyatynska) ως κοινή επιχείρηση μετά της ένωσής της με τον όμιλο MHP. Η Κατερινοπόλσκι Ελεβέιτορ (Katerynopolsky Elevator), η εγκατάσταση μύλου χορτονομής και αποθήκης κτηνοτροφικών σιτηρών, προστέθηκε επίσης στον όμιλο MHP. Αυτές οι πρωτοβουλίες αύξησαν τον έλεγχο της MHP στην παραγωγή ζωοτροφών και την επέτρεψαν να ξεκινήσει να πουλά τις ζωοτροφές σε τρίτα μέρη. Το Μάιο του 2005 η MHP ίδρυσε την Ζάβοντ (Zavod ZBV) για παραγωγή προκατασκευασμένων πλακών σκυροδέματος για την οικοδόμηση ορνιθώνων. Η MHP ξεκίνησε την κατασκευή της φάρμας πουλερικών Μιρονίβκα (Myronivka).
2004
Στο πλαίσιο της στρατηγικής κάθετης ολοκλήρωσης της MFC, ιδρύθηκε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ηλιοτροπίου ιδρύθηκε για παραγωγή πρωτεΐνης λαχανικών από σπόρους ηλιοτροπίου που προορίζονται για μικτές ζωοτροφές. Επίσης, η MHP άρχισε να πουλά το ηλιέλαιου, που είναι υποπροϊόν από την παραγωγή πρωτεΐνης.
2003
Το πρόγραμμα δίκαιας χρήσης εμπορικού σήματος «Νάσα Ριάμπα» (Nasha Riaba) (μετέπειτα «πρόγραμμα συνεταιρισμού») ξεκίνησε. Το Δεκέμβριο του 2003 η MHP έγινε η πρώτη ουκρανική επιχείρηση που έλαβε δάνειο από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (ΔΟΧ) για επέκταση και εκμοντερνισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής. Ως μέρος της στρατηγικής διαφοροποίησής της, μεταξύ το 2003 και 2006, η MHP εκτόξευσε διάφορες νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής και πώλησης φουά γκρα και προϊόντων κρέατος χήνας, παραγωγής χοιρινού, λουκάνικων και μαγειρευτών κρεάτων, καλλιέργειας καλαμποκιού, ηλιοτρόπιου, σιταριού, σίκαλης και άλλων σοδειών, εκτροφής και ανατροφής καθαρόαιμων βοοειδών για να παράγει βοδινά προϊόντα υψηλής ποιότητας υπό την επωνυμία της Σερτιφάιντ Ανγκούς (Certified Angus) MHP.
2002
Καθιέρωση της μάρκας «Νάσα Ριάμπα» (Nashia Riaba) παγωμένου κρέατος κοτόπουλου.
1999
Η MHP ξεκίνησε την παραγωγή πουλερικών στην νεοσύστατη φάρμα πουλερικών Περεμόγα (Peremoga) και τα επόμενα πέντε χρόνια ανέπτυξε τις δραστηριότητες κάθετης ολοκλήρωσης παραγωγής πουλερικών, ενσωματώνοντας δύο φάρμες πουλερικών Ντρούζμπα Νόβα (Druzhba Nova) και Όριλ Λίντερ (Oril Leader)) και δύο εγκαταστάσεις εκτροφής πουλερικών (Σταρίνσκα και Σαχτάρσκα).
1998
Η MHP απέκτησε το μερίδιο ελέγχου στην MFC, και ως αποτέλεσμα έγινε μια από τους κυρίαρχους εγχώριους έμπορους σιτηρών.