Φίλιπ Τζ. Γουίλκινσον ΟΒΕ

Πρόεδρος της Επιτροπής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημοσίων Υποθέσεων, Μη Εκτελεστικός Διευθυντής, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Μέλος της Επιτροπής Διορισμών και Αμοιβών

Ο κ. Γουίλκινσον προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο το 2020.

Ο κ. Γουίλκινσον εργάστηκε ως Εμπορικός Διευθυντής της Άρλα Φούτς (Arla Foods), ήταν βασικό μέλος της ομάδας διαχείρισης που ήταν υπεύθυνη για την κυκλοφορία του πρώτου επώνυμου γάλακτος εδώ και δεκαετίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η μάρκα Κρέϊβεντελ (Cravendale) είναι από τους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους στον κλάδο των ψυκτών τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον τομέα των πουλερικών ασχολήθηκε με την εκτόξευση των βραδύτερων φτερωτών πουλερικών με υψηλότερη ευημερία, που πρωτοστατούν σε συνεργασία με την Μάρκς εντ Σπένσερ (Marks and Spencer) υπό την επωνυμία Όκαμ (Oakham).Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του, υπάρχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες στους περισσότερους μεγάλους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Του απονεμήθηκε ένα OBE στα Βραβεία Νέων Έτους Queens 2003 για τις Υπηρεσίες στη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γαλακτοκομικών Προϊόντων και εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γαλακτοκομικών Προϊόντων στις Βρυξέλλες.

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ

Μη-εκτελεστικός διευθυντής
    Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής

Ο Χριστάκης Ταουσιάνης εντάχθηκε στο Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2018.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και της Σχολής Επιχειρήσεων του Λονδίνου. Έχει 30 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας, έχοντας δουλέψει για τέσσερα χρόνια στην Κεντρική Εθνική Τράπεζα Ιλλινόις του Σικάγο στο Σικάγο και στην Ελλάδα, δούλεψε για 18 χρόνια στον Τραπεζικό Όμιλο HSBC στο Χόνγκ Κόνγκ και στην Κύπρο (τα τελευταία 12 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος στην Κύπρο) και για 8 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Κύπρου. Από το 2011 παρέχει υπηρεσίες ως Σύμβουλος σε αρκετές εταιρείες μέσω της ιδιωτικής εταιρείας TTEG & Associates.

Είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων αρκετών ρυθμιζόμενων επιχειρήσεων, κυρίως διεθνούς σημασίας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Εταιρειών της Κύπρου και σε αρκετές άλλες εταιρείες και συνδέσμους. Συμμετέχει ενεργά στην Κυπριακή τοπική κοινότητα και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

ΤΖΟΝ ΓΚΡΑΝΤ

Μη-εκτελεστικός Διευθυντής
    Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής
    Μέλος της Επιτροπής Διορισμών και Αποδοχών

Ο κος Γκραντ είναι Πρόεδρος της Γκας Τούρμπιν Εφφίσιενσι Λίμιτεντ (Gas Turbine Efficiency Limited), και μη-εκτελεστικός διευθυντής των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Μελρόουζ (Melrose plc), Πέις (Pace plc) και Γουόλφσον Μικροηλεκτρόνικς (Wolfson Microelectronics plc). Προηγουμένως, ήταν Πρόεδρος των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Τορότρακ (Torotrak plc), Χάσγκο Γκρουπ Λίμιτεντ (Hasgo Group Limited) και Ρόγιαλ Αουτοµόµπιλ Κλαμπ Μότορ Σπορτς Ασσοσιέτιον Λίμιτεντ (Royal Automobile Club Motor Sports Association Limited) και μη-εκτελεστικός διευθυντής των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Νάτιοναλ Γκριντ (National Grid plc), Κόρακ Γκρουπ (Corac Group plc) και Ρόγιαλ Αουτοµόµπιλ Κλαμπ Λίμιτεντ (Royal Automobile Club Limited). Από το 1992 μέχρι το 1996 ήταν Διευθυντής Χρηματοοικονομικών των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Λούκας Ίνταστρις (Lucas Industries plc) και της Λόυκας Βάριτυ (Lucas Varity plc), και πριν από αυτό υπήρξε Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής της Φορντ Μότορ Κόμπανυ (Ford Motor Company).

Ο κος Γραντ είναι κάτοχος επιστημονικού προπτυχιακού διπλώματος (BSc) στα οικονομικά το οποίο έλαβε από το Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Μπέλφαστ. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) το οποίο έλαβε από τη Σχολή Διοίκησης στο Κράνφιλντ.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΠΕΛΟΥΣΝΑΓΙΑ

Εκτελεστική Διευθύντρια, Οικονομική Διευθύντρια

Η κα Καπελουσνάγια, η οποία είναι επίσης Οικονομική Διευθύντρια της JSC MHP, έγινε μέλος της MHP το 1998 και εκλέχθηκε στο συμβούλιο το 2006. Προηγουμένως ήταν Αναπληρώτρια Διευθυντή Λογιστηρίου, και μετέπειτα Διευθύντρια Λογιστηρίου της Βιομηχανίας Φαγητού (BCFI) . Κατέχει διπλώματα στη μηχανολογία επεξεργασίας κρέατος και δίπλωμα δημοσιονομικού ελέγχου από το Ινστιτούτο Βιομηχανίας Φαγητού από το1992 και 1998 αντίστοιχα.

Δρ. ΤΖΟΝ ΡΙΤΣ

Μη εκτελεστικός Διευθυντής
    Διευθυντής της Επιτροπής Διορισμών και Αποδοχών

Ο Δρ. Ριτς έγινε μέλος του συμβουλίου το 2006.

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αυστράλιαν Αγκρικάλτουραλ Νουτρίσιον & Κονσάλτινγκ Λτδ (Australian Agricultural Nutrition and Consulting Pty Ltd-AANC), και είναι ειδικός σύμβουλος γεωργικών επιχειρήσεων του Διεθνή Οργανισμού Χρηματοδότησης και των επενδυτικών πελατών του Διεθνή Οργανισμού Χρηματοδότησης. Από το 1990 μέχρι το 2003, υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής της Αυστασία Λτδ (Austasia Pty Ltd) , ενός αγροτοβιομηχανικού ομίλου, η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία,στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Κίνα, και από το 1995 μέχρι το 2002 ήταν διευθυντής της ΑΝ-ΟΣΙ ΛΤΔ (AN-OSI Pty Ltd) , μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας του πάρκου πάχυνσης βοοειδών, πουλερικών και γαλακτοκομικών, που δραστηριοποιείται στην Ασία και στην Ευρώπη.

Ο Δρ. Ριτς είναι κάτοχος επιστημονικού πτυχίου(BSc) και επιστημονικού κτηνιατρικού πτυχίου(BVSc) από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, είναι μέλος των Κτηνιάτρων του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου και εγγεγραμμένος ως οικονομικό μέλος των Κτηνιατρικών Χειρούργων του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου.

Έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών σπουδών στην γεωργική βιομηχανία και στη σχετική βιομηχανία φαγητού.

Στις 19 Ιουλίου 2016 διορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MHP S.A. και Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών και Αποδοχών.

Στις 14 Μαρτίου 2017 το Συμβούλιο όρισε τον Δρ, Τζον Ριτς ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της MHP S.A. σε μόνιμη βάση.

ΓΙΟΥΡΙ ΜΕΛΝΙΚ

Εκτελεστικός Διευθυντής, Διοικητικός Γενικός Διευθυντής

Τον Ιούλιο του 2010 ο Γιούρι Μέλνικ κηρύχθηκε Πρώτος Αναπληρωτής ΔΣ της Myronivsky Hliboproduct («MHP»).

Πριν γίνει μέλος στην MHP, ο Γιούρι κατείχε τη θέση του Υπουργού Γεωργίας της Ουκρανίας και Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ουκρανίας, καθώς και υπηρετούσε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Ο Γιούρι είναι Διδάκτωρ της Γεωργίας και είναι αντεπιστέλλων μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας από το 2002. Το 2004 βραβεύθηκε με το Βραβείο Πολιτείας της Ουκρανίας στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Αποφοίτησε από την γεωργική ακαδημία της Ουκρανίας ως Ζωοτεχνικός το 1985.

ΓΙΟΥΡΙ ΚΟΣΙΟΥΚ

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο κος Κοσιούκ ίδρυσε την MHP το 1998 και επίσης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της PJSC MHP.

Το 1995 ίδρυσε το Κέντρο Επιχείρησης για τη Βιομηχανία Φαγητού (BCFI) και προέδρευε μέχρι το 1999. Η Βιομηχανία Φαγητού (BCFI) δραστηριοποιήθηκε στις εγχώριες αγορές και αγορές εξαγωγής για σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα.

Ο κος Κοσιούκ αποφοίτησε ως μηχανικός σε βιομηχανία παραγωγής προϊόντων κρέατος και γάλακτος από το Ινστιτούτο Βιομηχανίας Φαγητού του Κιέβου το 1992.