• Αντρί Μπούλαχ
  Αντρί Μπούλαχ

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  Έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου: 2021 (εντάχθηκε στην MHP το 2020)

  Ο κ. Μπούλαχ είναι έμπειρος διευθυντής, ελεγκτής και σύμβουλος.

  Κύρια σημεία καριέρας και προηγούμενης εμπειρίας:
  • Διευθύνων Συνεργάτης και Επικεφαλής Συμβουλευτικής στην εταιρεία Ντελόϊτ στην Ουκρανία (Deloitte Ukraine)
  • Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Κιέβου, Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου Ταράς Σεφτσένκο (Taras Shevchenko).
  • Μέλος της Ένωσης Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (АССА)

 • Φίλιπ Τζ. Γουίλκινσον ΟΒΕ
  Φίλιπ Τζ. Γουίλκινσον ΟΒΕ

  Πρόεδρος της Επιτροπής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημοσίων Υποθέσεων, Μη Εκτελεστικός Διευθυντής, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνου , Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών και Αμοιβών

  Ο κ. Γουίλκινσον προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο το 2020.

  Αφού σπούδασε γεωργία στο Άσκαμ Μπράιαν (Askham Bryan), ο Φίλιππος επέλεξε τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων για την καριέρα του. Προχώρησε μέσα από μια σειρά από ανώτερους ρόλους στον κλάδο, με αποκορύφωμα αυτόν του εμπορικού διευθυντή της Άρλα Φούτς (Arla Foods plc) . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σπούδασε Αγροτικές επιχειρήσεις στο Χάρβαρτ Μπίζινες Σκούλ  (Harvard Business School).

  Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Φίλιππος κατείχε διάφορες θέσεις στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της Προεδρίας του Συμβουλίου Γάλακτος και της Εθνικής Γαλακτοκομικής Ασφάλισης ΕΠΕ. Του απονεμήθηκε OBE από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για υπηρεσίες στη βιομηχανία τροφίμων το 2003.

  Με την αποχώρησή του από τον γαλακτοκομικό τομέα, ο Φίλιππος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της ολοκληρωμένης επιχείρησης κοτόπουλου της Γράπιαν Κόντρι Φουντ Γκρουπ (Grampian Country Food Group) και το 2006 προσχώρησε στην 2 Σίστερς Φούντ Γκρούπ (2 Sisters Food Group) . Το 2015 εντάχθηκε στο Ίνγκαμς (Inghams) της Αυστραλίας που είχε επιτυχημένη IPO στο ASX το 2019. Είναι Διευθυντής του Ρετ Τράκτορ Πόλτρι Σκτορ Μπορτ (Red Tractor Poultry Sector Board), του Βρετανικού Συμβουλίου  Πτηνοτροφίας (British Poultry Council) και της Ένωσης Επεξεργαστών Πουλερικών και Εμπορίου Πουλερικών στην ΕΕ, του Συμβουλίου της Αβέκ (AVEC) (Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU) ). Είναι Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Άλτεκ, Λέξινγκτον, Κεντάκι (Alltech, Lexington, Kentucky) , Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της eggXYt, Τελ Αβίβ, Ισραήλ και Πρόεδρος της Μπέταμπαγκς (BetaBugs) μιας αρχικής αγροτικής επιχείρησης γενετικής με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας.

  Είναι μέλος της Γουόρσιπφουλ Κόμπανι οφ Πόουλτερς (Worshipful Company of Poulters) και Φρίμαν οφ δε Σίτι (Freeman of the City) του Λονδίνου.

   

 • ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ
  ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ

  Μη-εκτελεστικός διευθυντής
  Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνου.

  Ο Χριστάκης Ταουσιάνης εντάχθηκε στο Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2018.

  Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και της Σχολής Επιχειρήσεων του Λονδίνου. Έχει 30 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας, έχοντας δουλέψει για τέσσερα χρόνια στην Κεντρική Εθνική Τράπεζα Ιλλινόις του Σικάγο στο Σικάγο και στην Ελλάδα, δούλεψε για 18 χρόνια στον Τραπεζικό Όμιλο HSBC στο Χόνγκ Κόνγκ και στην Κύπρο (τα τελευταία 12 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος στην Κύπρο) και για 8 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Κύπρου. Από το 2011 παρέχει υπηρεσίες ως Σύμβουλος σε αρκετές εταιρείες μέσω της ιδιωτικής εταιρείας TTEG & Associates.

  Είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων αρκετών ρυθμιζόμενων επιχειρήσεων, κυρίως διεθνούς σημασίας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Εταιρειών της Κύπρου και σε αρκετές άλλες εταιρείες και συνδέσμους. Συμμετέχει ενεργά στην Κυπριακή τοπική κοινότητα και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

 • ΤΖΟΝ ΓΚΡΑΝΤ
  ΤΖΟΝ ΓΚΡΑΝΤ

  Μη-εκτελεστικός Διευθυντής
  Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνου
  Μέλος της Επιτροπής Διορισμών και Αποδοχών

  Ο κος Γκραντ είναι Πρόεδρος της Γκας Τούρμπιν Εφφίσιενσι Λίμιτεντ (Gas Turbine Efficiency Limited), και μη-εκτελεστικός διευθυντής των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Μελρόουζ (Melrose plc), Πέις (Pace plc) και Γουόλφσον Μικροηλεκτρόνικς (Wolfson Microelectronics plc). Προηγουμένως, ήταν Πρόεδρος των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Τορότρακ (Torotrak plc), Χάσγκο Γκρουπ Λίμιτεντ (Hasgo Group Limited) και Ρόγιαλ Αουτοµόµπιλ Κλαμπ Μότορ Σπορτς Ασσοσιέτιον Λίμιτεντ (Royal Automobile Club Motor Sports Association Limited) και μη-εκτελεστικός διευθυντής των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Νάτιοναλ Γκριντ (National Grid plc), Κόρακ Γκρουπ (Corac Group plc) και Ρόγιαλ Αουτοµόµπιλ Κλαμπ Λίμιτεντ (Royal Automobile Club Limited). Από το 1992 μέχρι το 1996 ήταν Διευθυντής Χρηματοοικονομικών των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης Λούκας Ίνταστρις (Lucas Industries plc) και της Λόυκας Βάριτυ (Lucas Varity plc), και πριν από αυτό υπήρξε Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής της Φορντ Μότορ Κόμπανυ (Ford Motor Company).

  Ο κος Γραντ είναι κάτοχος επιστημονικού προπτυχιακού διπλώματος (BSc) στα οικονομικά το οποίο έλαβε από το Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Μπέλφαστ. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) το οποίο έλαβε από τη Σχολή Διοίκησης στο Κράνφιλντ.

   

 • ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΠΕΛΟΥΣΝΑΓΙΑ
  ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΠΕΛΟΥΣΝΑΓΙΑ

  Εκτελεστική Διευθύντρια, Οικονομική Διευθύντρια

  Η κα Καπελουσνάγια, η οποία είναι επίσης Οικονομική Διευθύντρια της JSC MHP, έγινε μέλος της MHP το 1998 και εκλέχθηκε στο συμβούλιο το 2006. Προηγουμένως ήταν Αναπληρώτρια Διευθυντή Λογιστηρίου, και μετέπειτα Διευθύντρια Λογιστηρίου της Βιομηχανίας Φαγητού (BCFI) . Κατέχει διπλώματα στη μηχανολογία επεξεργασίας κρέατος και δίπλωμα δημοσιονομικού ελέγχου από το Ινστιτούτο Βιομηχανίας Φαγητού από το1992 και 1998 αντίστοιχα.

 • Δρ. ΤΖΟΝ ΡΙΤΣ
  Δρ. ΤΖΟΝ ΡΙΤΣ

  Μη εκτελεστικός Διευθυντής

  Ο Δρ. Ριτς έγινε μέλος του συμβουλίου το 2006.

  Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αυστράλιαν Αγκρικάλτουραλ Νουτρίσιον & Κονσάλτινγκ Λτδ (Australian Agricultural Nutrition and Consulting Pty Ltd-AANC), και είναι ειδικός σύμβουλος γεωργικών επιχειρήσεων του Διεθνή Οργανισμού Χρηματοδότησης και των επενδυτικών πελατών του Διεθνή Οργανισμού Χρηματοδότησης. Από το 1990 μέχρι το 2003, υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής της Αυστασία Λτδ (Austasia Pty Ltd) , ενός αγροτοβιομηχανικού ομίλου, η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία,στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Κίνα, και από το 1995 μέχρι το 2002 ήταν διευθυντής της ΑΝ-ΟΣΙ ΛΤΔ (AN-OSI Pty Ltd) , μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας του πάρκου πάχυνσης βοοειδών, πουλερικών και γαλακτοκομικών, που δραστηριοποιείται στην Ασία και στην Ευρώπη.

  Ο Δρ. Ριτς είναι κάτοχος επιστημονικού πτυχίου(BSc) και επιστημονικού κτηνιατρικού πτυχίου(BVSc) από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, είναι μέλος των Κτηνιάτρων του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου και εγγεγραμμένος ως οικονομικό μέλος των Κτηνιατρικών Χειρούργων του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου.

  Έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών σπουδών στην γεωργική βιομηχανία και στη σχετική βιομηχανία φαγητού.

  Στις 19 Ιουλίου 2016 διορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MHP S.A. και Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών και Αποδοχών.

  Στις 30 Ιουνίου 2017 διορίστηκε ως μη εκτελεστικός διευθυντής («ΜΕΔ») και ως Πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου.

  Στις 19 Μαρτίου 2019 το Συμβούλιο όρισε τον Δρ, Τζον Ριτς ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της MHP S.A. σε μόνιμη βάση.

   

   

 • ΓΙΟΥΡΙ ΚΟΣΙΟΥΚ
  ΓΙΟΥΡΙ ΚΟΣΙΟΥΚ

  Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

  Ο κος Κοσιούκ ίδρυσε την MHP το 1998 και επίσης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της PJSC MHP.

  Το 1995 ίδρυσε το Κέντρο Επιχείρησης για τη Βιομηχανία Φαγητού (BCFI) και προέδρευε μέχρι το 1999. Η Βιομηχανία Φαγητού (BCFI) δραστηριοποιήθηκε στις εγχώριες αγορές και αγορές εξαγωγής για σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα.

  Ο κος Κοσιούκ αποφοίτησε ως μηχανικός σε βιομηχανία παραγωγής προϊόντων κρέατος και γάλακτος από το Ινστιτούτο Βιομηχανίας Φαγητού του Κιέβου το 1992.